Van teken challenge naar teken challenge

Dag 357

Zaterdag was de laatste dag van 365 dagen tekenen voor mij. Elke dag, voor een heel jaar lang heb ik een tekening gemaakt. (Zie @gemma_artz op instagram)

Veel mensen hadden hier wel iets over te zeggen: “Dat je daar zin in hebt” “Ik zou het niet kunnen hoor” en “Ja, ja, doe je dat echt E-L-K-E dag?” passeerden regelmatig de revue. En: Ja, ik heb echt E-L-K-E dag een tekening gemaakt, soms wel echt pas heel laat op de avond en soms werkte ik vooruit (Vooral als je vooraf weet dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt, dan moet je wel). Ook mijn vriend begon het op een bepaald moment wel zat te worden.. “Wanneer hebben wij weer een keer een avondje echt helemaal samen? Je moet elke keer tekenen” (Ondanks dat hij zelf weinig tijd heeft door zijn studie Architectuur).

Dag 306

Waarom ik dit gedaan heb? Tekenen is leuk, althans dat is mijn mening (Daar hoef jij het natuurlijk niet mee eens te zijn) Ik wilde groeien en dit boekje werd mij door mijn moeder… Ehh Sinterklaas, cadeau gedaan. In eerste instantie dacht ik: Oh nee, niet weer zo’n boekje, elke dag een vraag vond ik al teveel werk, elke dag een tekening is nog veel meer werk… Toen ik ‘s avonds thuis kwam, begon ik na te denken, misschien is het juist wel goed om dit te doen. Ik zat veel thuis omdat ik door een ongeluk een zenuwpijn heb (helaas is deze nog steeds aanwezig) en daardoor veel hobbies uitgevallen waren. Zo had ik toch het idee dat ik groeide, terwijl veel andere dingen stil stonden. Dus zo het geschiedde, ik begon met een jaar lang tekenen

Al snel, na een maand, dacht ik, waar ben ik aan begonnen… Elke dag zo’n tekening is veel werk, vooral als je een keer moe bent of een slechte dag hebt (om nog maar te zwijgen als je kijkt naar de pagina’s die je nog te gaan hebt…) Zucht… Tijdens het terug kijken naar voorgaande tekenenen was ik toch wel trots, “dat heb ik toch maar even gedaan”. Dus elke avond pakte ik mijn pen/potlood/papier er weer bij en tekende ik. De eerste maanden tekende ik op de pagina zelf, helaas zat daar ook een keerzijde aan want: het boek werd dikker, wat onhandig tekennen was (ook bij een schetsboek gebruik ik maar één kant) en tekeningen drukken door als je geen papier tussen de pagina’s doet. Dus na verloop van tijd ging ik op losse pagina’s die ik dan uitknipte en op de pagina’s plaatste.

Langzaam ging ik op werk integreren en maakte ik steeds meer uren. Op mijn werk is het niet altijd met regelmaat druk (Ik werk op een alarm centrale) dus in de loze tijd, ging ik over op het maken van mijn dagelijkse tekeningen. Door alle groei die ik al doorgemaakt had, begonnen ook de tekeningen die ik voor Temma.nl maak stukken makkelijker te worden, dus toen ik een aanvraag kreeg voor een bruidskaart, had ik in een veel kortere tijd een illustratie gemaakt, dan tot dan toe lukte.

Als ik terug kijk op deze teken challenge waren vooral de dagen dat ik ziek was óf tijdens de vakantie, de zwaarste dagen om het vol te houden. Deze teken marathon ga ik niet meer herhalen (Sorry voor de mensen die hier toch naar uitkeken). Maar ik wil wel vaker kleinere challenges doen. Voor nu heb ik een doodle challenge, die in geheel eigen tijd gedaan kan worden (4 per dag is een mogelijkheid, maar 1 in de week kan ook) Ik daag jou uit om hieraan mee te doen, zodat ook jij kan groeien. Voor beginners is deze doodle challenge een mooie instap. Hij is in het engels, maar het zijn simpele voorwerpen (Zo simpel mogelijk) die je zelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als voor jou een uitdaging is. Here we go!

A- Apple
B- Bird
C- Candle
D- Doughnut
E- Earth
F- Flower
G- Gift
H- Hammer
I- Ice-Cream
J- Jelly
K- Kettle
L- Lamp
M- Mask
N- Nightsky
O- Obstacle
P- Pear
Q- Quoit (Google it, it’s simple)
R- Racket
S- Sandglass
T- Tomato
U- Umbrella
V- Vulcano
W- Watermellon
X- Xylophone
Y- Yolk
Z- Zeppelin

Good luck and don’t forget to use the tag #Doodlechallenge2019 and tag me in it so I will see it @temma.nl @gemma_artz